Súlyosan beteg gyermeket nevelő családok támogatása

Súlyosan beteg gyermekeket nevelő családok támogatása

Településünkön és vonzáskörzetében élő, súlyosan beteg gyermekeket nevelő családok részére, a mindennapok terheinek enyhítése érdekében indítja adománygyűjtését Karitász csoportunk.

Az erre a célra kapott adományokat az alábbi területeken használjuk fel:

  • lakbértámogatás,
  • speciális étrend támogatása a szükséges tápszerek megvásárlásával,
  • gyógyászati segédeszközök vásárlásához nyújtott támogatás,
  • speciális tanszerek vásárlása,
  • speciális oktatást nyújtó iskolák tandíjához nyújtott támogatás.

A befolyt összeget elkülönítetten kezeljük, felhasználásáról tájékoztatást adunk.

A támogatási űrlapot a következő gombra kattintva érhetik el. 1-2 perc alatt online bankkártyás fizetéssel tudják indítani támogatásukat. Köszönjük!

Beteg gyermek nevelése - TÁMOGATOM

Célgyűjtésünkre eddig 411Ft támogatás érkezett. A célösszeg 200.000Ft - Minden támogatást hálásan köszönünk

Az irgalmasság a bölcsesség barátja

A karácsony előtti időszakban több szó esik a jótékonykodásról, mint az év többi részében. Talán valahogy fogékonyabbak vagyunk embertársaink problémáira ilyenkor.

Tegnap ennek ellenére két olyan írás is szembejött, amire ott, akkor nem számítottam.

A másik – amiről majd holnap írunk – a Forbes magazin decemberi számában, az egyik pedig:

Ferenc pápa „Gaudete et exultate – Örüljetek és ujjongjatok” kezdetű apostoli buzdításában talált meg.

Utóbbi csak abból a szempontból ért váratlanul, hogy a buzdítás nem friss, nem adventi aktualitásként született – hanem általános. Így ír a Szentatya:

Szent Bonaventura felhívta a figyelmet arra, hogy az igazi krisztusi bölcsesség nem szakadhat el a felebarát iránti irgalmasságtól:
„A legnagyobb bölcsesség, ami csak létezik, abban áll, hogy gyümölcsözően szétosztjuk azt, amink van, és amit épp azért kaptunk, hogy osszuk szét, (…) ezért az irgalmasság a bölcsesség barátja, mint ahogy a fösvénység az ellensége.”

(Ferenc pápa „Gaudete et exultate – Örüljetek és ujjongjatok” kezdetű apostoli buzdítása, Szent István Társulat, 2018. 46. pont)

Örüljünk (és ujjongjunk :-)) ha bölcsek lehetünk!

Kép forrása: Magyar Kurír

Meleget egy szobába…

Helyi és térségi gyűjtésünkkel a közvetlen környezetünkben élő segítségre szoruló családoknak, egyedülállóknak szeretnénk segíteni.

Ezt a felhívást elsősorban  a Veresegyházon és térségében élők felé szeretnénk eljuttatni. Felelősséget érzünk a közelünkben élők iránt.

Ne hagyjunk senkit fázni, kérjük, jelezzék elérhetőségeink egyikén, ha tudnak olyan emberről, családról aki nem tudja előteremteni téli tüzelőjét.

Első ilyen meghirdetett gyűjtésünk az egyházközség karitász szervezetének gyűjtése tüzelő vásárlás támogatására. Az adománygyűjtés neve: Meleget egy szobába.

Már 500 forint támogatás segítségével egy napi meleget tudunk biztosítani a segítségre szorulóknak. Akár kisebb vagy nagyobb összegű támogatást is szívesen fogadunk.

A befolyt összeget elkülönítetten kezeljük, felhasználásáról tájékoztatást adunk.

A támogatási űrlapot a következő gombra kattintva érhetik el. 1-2 perc alatt online bankkártyás fizetéssel tudják indítani támogatásukat. Köszönjük!

Meleget egy szobába - TÁMOGATOM

Célgyűjtésünkre eddig 57.000Ft támogatás érkezett. A célösszeg 200.000Ft - Minden támogatást hálásan köszönünk

Két dollár egy élet…

Ő már hazamehet

Ez a cím hatásvadásznak tűnik, de ez a gondolat fogalmazódott meg bennem egy afrikai orvosi misszióról hallgatott októberi előadáson.

Két dollár egy élet…          …segítsük élni!

Korábban nem éreztem magamban késztetést arra, hogy távoli országok rászorulóit valahogy támogassam. Főleg nem gondoltam, hogy bármi lényegit is tudok tenni értük. Egyébként is a közvetlen környezetünkben is annyi, de annyi rászoruló van.

Ez utóbbi persze igaz is. De az előbbi nem. Igenis tudunk nagy segítséget nyújtani messzire, ha nem is két fillérrel, de két dollárral.

… Tovább olvasom…Két dollár egy élet…

Mi ez az oldal, és miért van?

A Kétfillér.hu egy online adománygyűjtő oldal.

Egy missziós orvos előadásán elhangzottak indították el azt a gondolatot, aminek eredményeként maga a felület, a www.ketfiller.hu honlap létrejött. Ez a honlap csak egy eszköz. De egy nagyon hasznos eszköz ahhoz, hogy kicsi összegű (párszáz forintos) adományokat is értékes célok szolgálatába lehessen állítani.

Alapvetően továbbadási célú célgyűjtések szervezését szolgálja a honlap, de a felépítéséből adódóan lehetőséget ad az adománygyűjtő saját célú gyűjtéseinek indítására is.

Az említett missziós orvosi előadáson fogalmazódott meg bennünk, hogy nem igaz, hogy csak nagy dolgokkal tudunk hatalmas értéket teremteni. Tudunk kis összegekkel is, akár életet menteni. Erről írunk az üdvözlő oldalunkon, és ehhez kapcsolódik első továbbadási célú, „Két dollár egy élet” elnevezésű gyűjtésünk.

Ha sokunkban tudatosul, hogy egy fagyi/sör/újság…. árából jelentős segítséget tudunk adni sanyarú sorsú embereknek – gyógyszert, meleget egy szobába, ételt a tányérba, ruhát télire… – legyen lehetőségünk egyszerűen segítséget nyújtani.

Adománygyűjtő oldalunkkal ezt megtehetjük. Ezért készült, és ezért működik.

Senkit nem szeretnénk lebeszélni egy jó könyvről, egy finom sörről, egy hűsítő fagyiról – mi is, mindnyájan, akik a kétfillér.hu mögött állunk, szeretjük és élvezzük mindezeket.

Azt szeretnénk, hogy minél többünknek jusson eszünkbe, hogy egy sör, egy fagyi, egy csoki árával vendégeljünk meg valakit egy meleg ebédre, fűtsünk be aznap a szobájába, vagy épp adjunk neki esélyt a továbbélésre.

Bízunk benne, hogy sok-sok jólelkű támogatóval együtt ebben a megvendégelésben mi is tudunk segíteni.

www.ketfiller.hu csapata