Két dollár egy élet…

Ez a cím hatásvadásznak tűnik, de ez a gondolat fogalmazódott meg bennem egy afrikai orvosi misszióról hallgatott októberi előadáson.

Két dollár egy élet…          …segítsük élni!

Korábban nem éreztem magamban késztetést arra, hogy távoli országok rászorulóit valahogy támogassam. Főleg nem gondoltam, hogy bármi lényegit is tudok tenni értük. Egyébként is a közvetlen környezetünkben is annyi, de annyi rászoruló van.

Ez utóbbi persze igaz is. De az előbbi nem. Igenis tudunk nagy segítséget nyújtani messzire, ha nem is két fillérrel, de két dollárral.

Az előadáson elhangzott, hogy kb. 2 dollár egy HIV szűrés anyagköltsége.

Ha valakit kiszűrnek, annak a nigériai állam – nemzetközi együttműködésnek köszönhetően – ingyenesen biztosít olyan gyógyszert, amitől:

  • a továbbiakban nem lesz fertőző (akár egy várandós anyuka nem fertőzi meg a babáját!), és
  • nem romlik a HIV fertőzött állapota, azaz nem éri el az AIDS-es szintet, egészséges életet élhet.

De sajnos a szűrés költségét nem tudják az emberek vállalni, és azt nem kapják meg ingyen.

Ettől éreztem azt a sokkoló érzést, ami a címben szerepel: két dollár egy élet… a mi zsebünkben 600 forint.

Ha 2 dollárnyi adománnyal életet menthetünk, biztosan ez az egyik legértékesebb módja az összeg felhasználásának.

Egyből jöttek a dolgok, hogy mi mindent szoktunk venni 600 forintért. És jött sok-sok szép, finom, hasznos, élvezetes dolog. Ezeket persze továbbra is szeretni, élvezni fogjuk mi is. De emellett…

…felhívásunkkal szeretnénk elérni, hogy sokunknak jusson eszébe, hogy egy sör, egy fagyi, egy csoki árával adjunk esélyt egy ismeretlen embernek a gyógyulásra, továbbélésre.

Kérjük, hogy aki teheti, 2 dollárnyi összeggel (vagy amennyit jó szívvel fel tud ajánlani) támogassa az Afréka Alapítvány orvosi misszióját. Adománya értékes célt szolgál.

Az adományozást 1-2 perc alatt, online bankkártyás fizetéssel meg tudják tenni az alábbi gombra kattintva:

Két dollár egy élet - TÁMOGATOM

Dr. Fodor Réka, háziorvos-belgyógyász szakorvos volt a Fületlen Bögre kávézó vendége a veresegyházi Szentlélek-templomban.

A doktornő 2015-ös ugandai orvosi missziója során kapta az Afréka nevet, amit azóta a 2017-ben létrehozott alapítványa is visel.

Idén szeptemberben újabb afrikai szolgálatot vállalt Nigériában, abban a kórházban, ahol Dr. Csókay András idegsebész professzor szervez hosszú távú orvosi missziót.

Az a bizonyos októberi előadás erről a missziós útról szólt.

Előadás a nigériai misszióról
Dr. Fodor Réka előadása a Szentlélek-templomban – sokunknak volt elgondolkodtató.

Nagyon elgondolkodtató az is, hogy 10-15 dollár a malária-kezelés gyógyszerköltsége. Ha a kezelést megkapják a betegek, meggyógyulnak. A betegek közül kezelés nélkül sokan belehalnak a betegségbe. 3 500-4 000 forinton múlik a gyógyulás.

Nigériában (hasonlóan sok más afrikai országhoz) nincs társadalombiztosítás. Az emberek jelentős része napi 1 dollárt sem keres meg, pedig ennyi kell csak a létfenntartáshoz.

Rengetegen nem tudják megfizetni sem a szűrést, sem a kezelést. Segítsünk nekik!

A képekre kattintva megnyílik a galéria. A képek forrása: https://hu-hu.facebook.com/afrekahu/

Minden támogatást hálásan köszönünk az Alapítvány és a gyógyulásra várók nevében is,

www.ketfiller.hu csapata

További információkat olvashatnak: Az oldal bemutatása

(A támogatási űrlapon sok további információ található. Reméljük, bizalommal lesznek az adománygyűjtéssel kapcsolatban.)